fbpx

Да си бидеме поддршка, бидејќи сите сме со пречки

Нашите животи се одговорност на нашите семејства, а треба и заедницата да ни помогне и да ни го олесни живеењето во Македонија, вели Ѓорѓи Сурловски, лице со интелектуална попреченост. Како атлет на Специјална олимпијада Македонија, занимавајќи се со спорт ја почувствувал разликата како изгледа да се има и да се нема поддршка во тоа што го правиш и тоа што го сакаш за да бидеш среќен.

 

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии

Тагови: