fbpx

Мартиновски: Телевизиите ги заборавија културните настани

Скопје стана синоним за убави настани од културата, кои за жал никој не ги знае. Професорот Владимир Мартиновски за РесПублика објаснува дека медиумите, а пред се телевизиите заборавија на културните настани. За него е многу тажна сликата во главниот град, наместо книжарници во близина на  училиштата има обложувалници и коцкарници.

Тагови: