fbpx

Пандемијата и земјотресот го урнисаа туризмот во Албанија

За година и пол, Албанија ја погодија две катастрофи - земјотресот во Драч на крај на 2019-тата и КОВИД -19. И двете непогоди оставија сериозни последици по туристичката индустрија. Во #ResPublicaMK зборуваме со Клинтон Грџани, од Асоцијацијата на тур-оператори во Албанија за ситуацијата во која се затекнаа луѓето од овој бизнис, но и научените лекции за во 2021 година.

 

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.

Тагови: