fbpx

Петар Андоновски: Пандемијата го извади најлошото во нас

Годинешниот добитник на Европската награда за литература, Петар Андоновски вели дека пандемиите и природните непогоди низ историјата биле премрежја кои ја буделе солидарноста и креативноста. Но, во влогот на РесПублика тој ја споделува разочараноста од луѓето; оваа пандемија ќе ја памети како период во кој се извади најгнасното и најлошото.

Тагови: