fbpx

Ранко „Буба Мара“: Време е серизно да ги заштитиме шумите

„Посадете дрво!“ е пораката на Ранко Петровиќ од радио „Буба Мара“ во видео влогот на РесПублика. Разочаран од неефикасните мерки и еко акции и статусот на најзагаден град во Европа, тој предлага да се формира еден широк еколошки народен фронт составен од граѓанскиот сектор, луѓе од централната и локалната власт кои ќе донесат закони со кои би се забранила изградба на високи згради, би се забранила сеча на дрва и греење на дрва.

Тагови: