fbpx

Филипче: Свесни сме дека ранливите категории граѓани тешко стигнуваат до здравствена услуга

Министерот за здравство Венко Филипче, во влогот на #ResPublicaMk говори за проблемот дека одредени категории на ранливи групи граѓани тешко доаѓаат до здравствени услуги. Решението го гледа во мобилните лекарски тимови кои одат директно на терен. Но, посочува дека многу е важна соработката и со граѓанскиот сектор.

 

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии

Тагови: