fbpx

Време е да се разобличат скриените пораки на „Плачеш ко девојче!“, „Издржи, маж си!“ 

Време е да се разобличат скриените пораки на „Плачеш ко девојче!“, „Издржи, маж си!“ 

Феминизмот не само што се залага за подобрување на положбата на жените, туку исто така се обидува да ги разобличи и родовите стереотипи кои им штетат на мажите. Ана Василева, активистка за женски права, во влогот на РесПублика говори за присутноста на „токсичната машкост“ во општеството. 

Време е да се разобличат скриените пораки на „Плачеш ко девојче!“, „Издржи, маж си!“ 
Watch the video

Феминизмот не само што се залага за подобрување на положбата на жените, туку исто така се обидува да ги разобличи и родовите стереотипи кои им штетат на мажите. Ана Василева, активистка за женски права, во влогот на РесПублика говори за присутноста на „токсичната машкост“ во општеството.