fbpx

Владиката Пимен: „Пусто турско“ не е оправдување за лошата култура

Владиката Пимен: „Пусто турско“ не е оправдување за лошата култура

Народот за лошата култура, непочитувањето на законите, фрлањето отпад на сите страни ги обвинува петте века отоманско владеење на овој простор, но истите луѓе кои се пример за непочитување кон законите, кога ќе заминат надвор од државата ги забораваат „петте века турско“ и веднаш ги почитуваат правилата на другата држава, вели Европскиoт митрополит на МПЦ-ОА, владиката Пимен во влогот ResPublica.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.

Владиката Пимен: „Пусто турско“ не е оправдување за лошата култура
Watch the video

Народот за лошата култура, непочитувањето на законите, фрлањето отпад на сите страни ги обвинува петте века отоманско владеење на овој простор, но истите луѓе кои се пример за непочитување кон законите, кога ќе заминат надвор од државата ги забораваат „петте века турско“ и веднаш ги почитуваат правилата на другата држава, вели Европскиoт митрополит на МПЦ-ОА, владиката Пимен во влогот ResPublica.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.