fbpx

Ангеловска: Да научиме да ги решаваме проблемите

Ангеловска: Да научиме да ги решаваме проблемите

Министерката за финансии Нина Ангеловска вели дека од најрана возраст треба да се учиме да не бегаме од проблемите, туку да имаме вештини да се соочиме со нив и да понудиме решенија за истите. Според неа, токму ова се вештините кои во моментов недостасуваат кај повеќето луѓе во државава.

Ангеловска: Да научиме да ги решаваме проблемите
Watch the video

Министерката за финансии Нина Ангеловска вели дека од најрана возраст треба да се учиме да не бегаме од проблемите, туку да имаме вештини да се соочиме со нив и да понудиме решенија за истите. Според неа, токму ова се вештините кои во моментов недостасуваат кај повеќето луѓе во државава.