fbpx

Мартиновски: Телевизиите ги заборавија културните настани

Мартиновски: Телевизиите ги заборавија културните настани

Скопје стана синоним за убави настани од културата, кои за жал никој не ги знае. Професорот Владимир Мартиновски за РесПублика објаснува дека медиумите, а пред се телевизиите заборавија на културните настани. За него е многу тажна сликата во главниот град, наместо книжарници во близина на  училиштата има обложувалници и коцкарници.

Мартиновски: Телевизиите ги заборавија културните настани
Watch the video

Мартиновски: Телевизиите ги заборавија културните настани

kopce1

Скопје стана синоним за убави настани од културата, кои за жал никој не ги знае. Професорот Владимир Мартиновски за РесПублика објаснува дека медиумите, а пред се телевизиите заборавија на културните настани. За него е многу тажна сликата во главниот град, наместо книжарници во близина на  училиштата има обложувалници и коцкарници.