fbpx

Анна Кондратенко: Македонија има музички таленти кои треба да ги негуваме

Анна Кондратенко: Македонија има музички таленти кои треба да ги негуваме

Анна Кондратенко, првата виолина на Македонската филхармонија е натурализирана Македонка со потекло од Новосибирск, најстудениот руски град со најдобри виолинисти. Кондратенко за РесПублика вели дека во Македонија има доста талентирани деца за музика, но нема систем со кој ќе се инвестира во квалитетно музичко образование.

Анна Кондратенко: Македонија има музички таленти кои треба да ги негуваме
Watch the video

Анна Кондратенко, првата виолина на Македонската филхармонија е натурализирана Македонка со потекло од Новосибирск, најстудениот руски град со најдобри виолинисти. Кондратенко за РесПублика вели дека во Македонија има доста талентирани деца за музика, но нема систем со кој ќе се инвестира во квалитетно музичко образование.