fbpx

Коцарев: Вистината е вечна инспирација за писателите

Коцарев: Вистината е вечна инспирација за писателите

„Сите родови во книжевноста може да се дом на вистината за општествените прилики во кои живееме за време на пандемијата“, вели писателот Трајче Кацаров. Тој се доживува себеси и своите литературни колеги како постојани трагачи по вистината која не само е инспирација туку и одговорност кон идните генерации.

 

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии

Коцарев: Вистината е вечна инспирација за писателите
Watch the video

„Сите родови во книжевноста може да се дом на вистината за општествените прилики во кои живееме за време на пандемијата“, вели писателот Трајче Кацаров. Тој се доживува себеси и своите литературни колеги како постојани трагачи по вистината која не само е инспирација туку и одговорност кон идните генерации.

 

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии