fbpx

Не тужете за под 206 евра

Не тужете за под 206 евра

Пред да тужите за спор од мала вредност, имајте предвид дека само за судски и адвокатски трошоци ќе ви требаат минимум 12.700 денари, па може да излезе да бидете повеќе зијан одошто ќар, дури и да го добиете спорот.

Правниците од Центарот за правни истражувања и анализи ја истражувале економската оправданост на споровите од мала вредност и утврдиле дека многу малку се користи медијацијата, која чини помалку и за граѓаните и за судовите. 

Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии во соработка со Центарот за правни истражувања

#СамоПрашај 

 

Не тужете за под 206 евра
Watch the video

Не тужете за под 206 евра

kopce1

Пред да тужите за спор од мала вредност, имајте предвид дека само за судски и адвокатски трошоци ќе ви требаат минимум 12.700 денари, па може да излезе да бидете повеќе зијан одошто ќар, дури и да го добиете спорот.

Правниците од Центарот за правни истражувања и анализи ја истражувале економската оправданост на споровите од мала вредност и утврдиле дека многу малку се користи медијацијата, која чини помалку и за граѓаните и за судовите. 

Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии во соработка со Центарот за правни истражувања

#СамоПрашај