fbpx

Како да се зголеми учеството на жените во носењето одлуки?

Како да се зголеми учеството на жените во носењето одлуки?

Во Собранието има 45 пратенички, но досега сите собраниски претседатели биле мажи. Во Владата се избрани 4 министерки, а само 6 жени се градоначалнички на општини. Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска зборува дали ваквото присуството на жените може да влијае во носењето одлуки и во планирањето на родово сензитивен буџет.

Видеото е од веб-конференцијата „Еднаква моќ за жените. Како да ја подобриме состојбата?“, која ја организираа Институтот за комуникциски студии од Македонија и Институтот Изида Вита од Словенија. Погледни ги останатите видеа на ОВОЈ ЛИНК и #Прашај.

Како да се зголеми учеството на жените во носењето одлуки?
Watch the video

Во Собранието има 45 пратенички, но досега сите собраниски претседатели биле мажи. Во Владата се избрани 4 министерки, а само 6 жени се градоначалнички на општини. Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска зборува дали ваквото присуството на жените може да влијае во носењето одлуки и во планирањето на родово сензитивен буџет.

Видеото е од веб-конференцијата „Еднаква моќ за жените. Како да ја подобриме состојбата?“, која ја организираа Институтот за комуникциски студии од Македонија и Институтот Изида Вита од Словенија. Погледни ги останатите видеа на ОВОЈ ЛИНК и #Прашај.