fbpx

Што (не) знаеме за живеењето во зграда?

Што (не) знаеме за живеењето во зграда?

Кој треба да ги одржува скривниците, особено ако се поплавени? Дали социјалните згради треба да имаат куќен совет? Не живеам во станот, но треба ли треба да плаќам домарина? Ова се меѓу најчестите прашања што стигнаа до #СамоПрашај. Одговорите ги добивме од Ракип Малоски, претседател на Регулаторната комисија за домување.

 

Што (не) знаеме за живеењето во зграда?
Watch the video

Кој треба да ги одржува скривниците, особено ако се поплавени? Дали социјалните згради треба да имаат куќен совет? Не живеам во станот, но треба ли треба да плаќам домарина? Ова се меѓу најчестите прашања што стигнаа до #СамоПрашај. Одговорите ги добивме од Ракип Малоски, претседател на Регулаторната комисија за домување.