fbpx

Се градат и до 400% повеќе станови од потребното

Се градат и до 400% повеќе станови од потребното

Во Скопје отсекогаш имало повеќе станови отколку семејства. Анализите на некои делови од градот покажуваат дека ако според планот на изградба биле планирани дополнителни 10 проценти на станови, се граделе и до 400 посто плус, вели професорката по архитектура Дивна Пенчиќ.

Целиот видео подкаст ResPublica гледајте го ТУКА.

Се градат и до 400% повеќе станови од потребното
Watch the video

Во Скопје отсекогаш имало повеќе станови отколку семејства. Анализите на некои делови од градот покажуваат дека ако според планот на изградба биле планирани дополнителни 10 проценти на станови, се граделе и до 400 посто плус, вели професорката по архитектура Дивна Пенчиќ.

Целиот видео подкаст ResPublica гледајте го ТУКА.