fbpx

Кои се приоритетните мерки за намалување на загадувањето?

Кои се приоритетните мерки за намалување на загадувањето?

Дел од приоритетните мерки кои треба да се применат се субвенции за греење кое не загадува, домаќинствата да вградуваат сончеви колектори за производство на струја, проширување на топлификацискиот систем, промена на сообраќајниот режим во Скопје, автобуси на електричен погон и забрана за градежни активности кога загадувањето надминува одредена граница.

Гледај го целиот ResPublica видео подкаст и #Прашај.

Кои се приоритетните мерки за намалување на загадувањето?
Watch the video

Дел од приоритетните мерки кои треба да се применат се субвенции за греење кое не загадува, домаќинствата да вградуваат сончеви колектори за производство на струја, проширување на топлификацискиот систем, промена на сообраќајниот режим во Скопје, автобуси на електричен погон и забрана за градежни активности кога загадувањето надминува одредена граница.

Гледај го целиот ResPublica видео подкаст и #Прашај.