fbpx

Се' повеќе каснати од кучиња, се' повеќе тужби до градот Скопје

Се' повеќе каснати од кучиња, се' повеќе тужби до градот Скопје

Ракип Дочи, директорот на „Комунална хигиена“ вели дека од година на година заловуваат се повеќе кучиња, но од друга страна пак, се намалува бројот на вдомени животни. Според него, програмата „Залови, стерилизирај, пушти“ не ги дава очекуваните резултати и на улиците сега има повеќе кучиња скитници, чиј број треба да се намали. И тој, како и претставниците на граѓанскиот сектор, решението го гледаат во нови стационари.

Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии во соработка со граѓанската иницијатива за заштита на правата на животните Кане Корзо

Новинар: Славица Филиповска  

Се' повеќе каснати од кучиња, се' повеќе тужби до градот Скопје
Watch the video

Ракип Дочи, директорот на „Комунална хигиена“ вели дека од година на година заловуваат се повеќе кучиња, но од друга страна пак, се намалува бројот на вдомени животни. Според него, програмата „Залови, стерилизирај, пушти“ не ги дава очекуваните резултати и на улиците сега има повеќе кучиња скитници, чиј број треба да се намали. И тој, како и претставниците на граѓанскиот сектор, решението го гледаат во нови стационари.

Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии во соработка со граѓанската иницијатива за заштита на правата на животните Кане Корзо

Новинар: Славица Филиповска