fbpx

Кучињата во „Вардариште“ го чекаат „животот“

Кучињата во „Вардариште“ го чекаат „животот“

Бездомните, а заловени кучиња во „Вардариште“ се сместени во објект што се распаѓа, со минимално греење, во смрдеа. Храната во боксовите е оддалечена десетина сантиметри од кучешкиот измет. Никој не сака да вдоми куче кое ќе го види во вакви услови, велат невладините. Кучињата ќе почекаат за подобар живот: Петре Шилегов вели дека не може да се почне со долгонајавуваната реконстукција, бидејќи објектот е дивоградба, па прво ќе треба да заврши легализацијата.

Екипата на #СамоПрашај ги сублимира основните стандарди кои треба да ги исполнува еден стационар.

Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии.

Кучињата во „Вардариште“ го чекаат „животот“
Watch the video

Кучињата во „Вардариште“ го чекаат „животот“

kopce1

Бездомните, а заловени кучиња во „Вардариште“ се сместени во објект што се распаѓа, со минимално греење, во смрдеа. Храната во боксовите е оддалечена десетина сантиметри од кучешкиот измет. Никој не сака да вдоми куче кое ќе го види во вакви услови, велат невладините. Кучињата ќе почекаат за подобар живот: Петре Шилегов вели дека не може да се почне со долгонајавуваната реконстукција, бидејќи објектот е дивоградба, па прво ќе треба да заврши легализацијата.

Екипата на #СамоПрашај ги сублимира основните стандарди кои треба да ги исполнува еден стационар.

Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии.