fbpx

Валандовчани очекуваат поголема добивка од земјоделство отколку од рудник

Валандовчани очекуваат поголема добивка од земјоделство отколку од рудник

Валандовската котлина била најплодна котлина во бивша Југославија, а племенитите јужни овошки на Валандово му даваат посебен белег. Валандовчани сметаат дека добивката од рудникот Казандол ќе биде многу помала од тоа што тие го очекуваат од овоштарството, ратарството, градинарството и полјоделството.

Гледајте го целиот ResPublica видео подкаст.

Валандовчани очекуваат поголема добивка од земјоделство отколку од рудник
Watch the video

Валандовчани очекуваат поголема добивка од земјоделство отколку од рудник

kopce1

Валандовската котлина била најплодна котлина во бивша Југославија, а племенитите јужни овошки на Валандово му даваат посебен белег. Валандовчани сметаат дека добивката од рудникот Казандол ќе биде многу помала од тоа што тие го очекуваат од овоштарството, ратарството, градинарството и полјоделството.

Гледајте го целиот ResPublica видео подкаст.