fbpx

Како до повеќе жени претприемачи во Македонија?

Жените претприемачи во Македонија се соочуваат со недоволна поддршка и општествени стереотипи. Од работодавците во земјава само 25% се жени. Три жени претприемачки раскажуваат зошто започнале сопствен бизнис, како се соочуваат со бариерите и што треба да се менува за повеќе жени да се одлучат за претприемништво.

Аудио подкастот го изработи Радио МОФ.

Тагови: