fbpx

Како државата да ја гарантира слободата на изразувањето?

За да се обезбеди слободата на изразувањето, државата треба да промовира закони и практики против напади и клеветење и злоупотреба на кривични и граѓански постапки, новинарите и медиумите треба да работат во заштитена и сигурна средина, а телекомуникациските компании треба да овозможат пристап до информации и заштита на личните податоци на интернет.

Видеото е изработено од Институтот за комуникациски студии. Погледни го видеото и #Прашај.

Тагови: