fbpx

Тагови

Таг: регулација на говорот на омраза

koi institucii se nadlezni i vo koj segment za sankcioniranje na govorot na omraza intro
Кои институции се надлежни и во кој сегмент за санкционирање на говорот на омраза?

 Одговара проф. Марина Тунева, експерт за медиуми и...

dali govorot na omraza e krivicno delo vo makedonija i ako e kakvi se kaznite intro
Дали говорот на омраза е кривично дело во Македонија? И ако е, какви се казните?

 Одговара проф. Марина Тунева, експерт за медиуми и...

so koi zakoni se regulira govorot na omraza vo makedonija intro
Со кои закони се регулира говорот на омраза во Македонија?

 Одговара проф. Марина Тунева, експерт за медиуми и...