fbpx

Тагови

Таг: судство

nepotizam korupcija balkan naslovna
Балканските династии не познаваат закони, непотизмот цвета и се шири

Неодамна во Македонија штрајкуваа приватните специјализанти на државната...

Балканот и непотизмот: Немаме кралеви, но имаме династии
Балканот и непотизмот: Немаме кралеви, но имаме династии

Еден редовен конкурс за работа во Македонска навигација (М-НАВ) одмота клопче на долгогодишно вработување на...

balkansko sudstvo isklucete go sudijata koj ne vi se dopaga featured
Балканско судство: Исклучете го судијата кој не ви се допаѓа

АКМИС сега се злоупотребува повеќе од времето на Груевски, рече министерот за правда во Владата на Северна...

ustavniot sud i sudskiot sovet namerno ostanuvaat zarobeni od politickite eliti featured 1
Уставниот суд и Судскиот совет намерно остануваат заробени од политичките елити

Веќе три децении судскиот систем бележи едно од најниските нивоа на доверба кај граѓаните. Особено е...