fbpx

Геолошко наследство

Прекрасни предели се кријат во кратовско – злетовскиот регион за кој истражувачите се надеваат ќе биде прогласен за првиот наш геопарк. Куклица, Плоче Литотелми и Маркови Кули какви што не сте ги виделе до сега – центар на културните, биолошки и геолошки истражувања.

Водител: Ѓорѓи Нешкоски
Автор: Кирил Пржо
Режија: Ана Алексовска
Камера: Иван Поповиќ, Љубомир Домазетов
Монтажа: Борче Крстевски

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.

Тагови: