fbpx

ResPublica бидео поткаст: Како да се вратат луѓето во иселените региони?

Според проценките на Светската банка, повеќе од 600 илјади луѓе ја напуштиле Македонија од независноста. ЕВРОСТАТ проценува дека 250 илјади луѓе си заминале во последните 10 години. Како да се вратат луѓето во иселените региони, во ResPublica видео подкаст дебатираат заменикот министер за локална самоуправа Дејан Павлески и универзитетскиот професор Јорде Јаќимовски.

#ЈавенИнтересМК #ResPublicaMK @iks_edu

Тагови: