fbpx

Фотографирај и едитирај за веб

Приказна се раскажува и низ фотографија и како што се вели „една слика, илјада зборови“. Но, за да се направи добра фотографија мора да се внимава на правилата за фотографирање. Во ова видео се објаснети тие правила:

ТОЧКА НА ИНТЕРЕС
ПОСТАВУВАЊЕ НА ОБЈЕКТОТ
БАЛАНС
МАТРИЦИ
ОСВЕТЛУВАЊЕ

Видеото е изработено од Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и е првично објавено на www.medium.edu.mk

Тагови: