fbpx

Тагови

Таг: годишни одмори

images prasaj Kolku denovi odmor mu sleduvaat na lice nad 60 godini vozrast intro
Колку денови одмор му следуваат на лице над 60 години возраст?

Одговара Јована Тренчевска од Државниот инспекторат за...

images prasaj Dali mi sleduva regres na godisen odmor ako vo tekot na godinata se penzioniram intro
Дали ми следува регрес на годишен одмор ако во текот на годината се пензионирам?

Во јули фирмата исплати К-15 на вработените. Мене и на другите пензионирани во 2021 година не...

images prasaj Kolku pravo na godisen odmor imam po 15 godini raboten staz intro
Колку право на годишен одмор имам по 15 години работен стаж?

Одговара Јована Тренчевска од Државниот инспекторат за...

images prasaj Dali rabotodavacot moze da me prisili da zemam neplaten odmor intro
Дали работодавачот може да ме присили да земам неплатен одмор?

Одговара Мирјанка Алексовска од Министерството за труд и социјална...