fbpx

Дали ми следува регрес на годишен одмор ако во текот на годината се пензионирам?

Во јули фирмата исплати К-15 на вработените. Мене и на другите пензионирани во 2021 година не ни исплати. Кои се нашите права и како да постапам?

Одговара Јована Тренчевска од Државниот инспекторат за труд.