Тагови

Таг: К-15

Дали ми следува регрес за годишен одмор за 2021 година ако на 4 јуни ми почнало породилното отсуство?

Одговара Весна Кочовска од Државниот инспекторат за труд....

Сè уште ми немаат исплатено К-15. Каде да се обратам?

Одговара Оливера Лазаревска од Државниот инспекторат за...

Дали ни следува К-15 ако во фирмата сме две години ама потпишуваме договор секој месец?

На 8 јуни нè префрлија во друга фирма. Одговара Јована Тренчевска од Државниот инспекторат за...

Дали ми следува К-15 ако од јуни до септември бев на патолошка бременост, а сега сум на породилно отсуство?

Одговара Ленче Коцевска од Државниот инспекторат за...

Дали ми следува регрес на годишен одмор ако во текот на годината се пензионирам?

Во јули фирмата исплати К-15 на вработените. Мене и на другите пензионирани во 2021 година не...

Каде може да пријавам ако не ми исплатат К-15?

Одговара Санела Доневска од Конфедерацијата на слободни синдикати на...

Кои фирми се ослободени од исплата на К-15?

Одговара Санела Доневска од Конфедерацијата на слободни синдикати на...

Ни следува ли К-15 ако сме работеле од 01.01 до 30.06 годинава? Не ни исплатија К-15 со изговор дека ни фалеле еден или два дена во јули да бидеме пријавени.

Одговара Златко Стојановски од Државниот инспекторат за...

Сега сум невработен, ама годинава работев десет месеци. Фирмата е во мирување. Ми следува ли К-15?

Одговара Златко Стојановски од Државниот инспекторат за...