fbpx

Тагови

Таг: говор на омраза

koj go sankcionira govorot na omraza na internet pred se na socijalnite mrezi intro
Кој го санкционира говорот на омраза на Интернет пред сè на социјалните мрежи?

 Одговара проф. Марина Тунева, експерт за медиуми и...

dali mediumite se odgovorni za govorot na omraza na citatelite vo komentarite na socijalnite mrezi intro
Дали медиумите се одговорни за говорот на омраза на читателите во коментарите на социјалните мрежи?

 Одговара проф. Марина Тунева, експерт за медиуми и...

koi institucii se nadlezni i vo koj segment za sankcioniranje na govorot na omraza intro
Кои институции се надлежни и во кој сегмент за санкционирање на говорот на омраза?

 Одговара проф. Марина Тунева, експерт за медиуми и...

dali govorot na omraza e krivicno delo vo makedonija i ako e kakvi se kaznite intro
Дали говорот на омраза е кривично дело во Македонија? И ако е, какви се казните?

 Одговара проф. Марина Тунева, експерт за медиуми и...

so koi zakoni se regulira govorot na omraza vo makedonija intro
Со кои закони се регулира говорот на омраза во Македонија?

 Одговара проф. Марина Тунева, експерт за медиуми и...