fbpx

Тагови

Таг: крводарител

se sto treba da znaete za krvodaritelstvoto i pridobivkite za krvodaritelite featured
Сè што треба да знаете за крводарителството и придобивките за крводарителите

Доброволното крводарителство во Македонија има една единствена цел да се мотивираат што поголем број на...

kade moze da se proveri kolku pati edno lice daruvalo krv intro
Каде може да се провери колку пати едно лице дарувало крв?

...

dali krvodaritelite koi imaat daruvano krv 35 pati se oslobodeni od plakjanje na stomatoloshki uslugi
Дали крводарителите кои имаат дарувано крв повеќе од 35 пати се ослободени од плаќање на стоматолошки услуги?

Одговараат од Министерството за...

dali licata koi se vakcinirani protiv kovid 19 moze da daruvaat krv feat
Дали лицата кои се вакцинирани против Ковид-19 може да даруваат крв?

Одговараат од Институтот за трансфузиона...

images prasaj Kolku pati treba da se daruva krv za da se dobie osloboduvanje od plakanje participacija vo javnoto zdravstvo intro
Колку пати треба да се дарува крв за да се добие ослободување од плаќање партиципација во јавното здравство?

Одговара д-р Ефтим Димитровски од Институтот за трансфузиона...

images prasaj Kolku vreme po prelezuvanje na Kovid 19 moze da se daruva krv intro
Колку време по прележување на Ковид-19 може да се дарува крв?

Одговара д-р Ефтим Димитровски од Институтот за трансфузиона...

images prasaj Kolku daruvanja na krv se ostvarija vo minatata pandemiska godina intro
Колку дарувања на крв се остварија во минатата пандемиска година?

Одговара д-р Ефтим Димитровски од Институтот за трансфузиона...

images prasaj Kolku pati godisno moze da se daruva krv i dali ima vrska polot intro
Колку пати годишно може да се дарува крв и дали има врска полот?

Одговара д-р Ефтим Димитровски од Институтот за трансфузиона...

images prasaj Koj moze da bide krvodaritel intro
Кој може да биде крводарител?

Одговара д-р Ефтим Димитровски од Институтот за трансфузиона...