fbpx

Тагови

Таг: одржување на зграда

ziveam pod kirija i se rasipa hidroforot koj treba da plati za popravka jas ili sopstvenikot na stanot intro
Живеам под кирија и се расипа хидрофорот. Кој треба да плати за поправка јас или сопственикот на станот?

 Одговара Сеад Личина од Регулаторната комисија за...

images prasaj Dali e dozvoleno za odrzuvanje na zgradata da se sobiraat pari vo kes intro
Дали е дозволено за одржување на зградата да се собираат пари во кеш?

За колку време застаруваат сметките за одржување? Одговара Зоран Маџовски од Регулаторната...

images prasaj Dali treba da plakam za odrzuvanje na zgradata kade imam dukan cija mestopolozba nema dopirna tocka so skali i liftovi intro
Дали треба да плаќам за одржување на зградата каде имам дуќан чија местоположба нема допирна точка со скали и лифтови?

Одговара Зоран Маџовски од Регулаторната комисија за...

images prasaj Moram li da gi platam smetkite za odrzuvanje na zgradata iako ne ziveam tamu i ne gi koristam uslugite
Морам ли да ги платам сметките за одржување на зградата иако не живеам таму и не ги користам услугите?

Одговара Башким Алили од Регулаторната комисија за...