fbpx

Тагови

Таг: работна сила

Фотографија на која се гледаат луѓе како чекаат на аеродромски шалтери.
Западен Балкан и иселувањето: ЕУ ќе прими „празни држави“

Демографите се загрижени дека тој тренд нема да престане и покрај ветувањата од ЕУ дека до крајот на оваа...

lokalcite zaminaa dojdencite gi fatija nivnite mesta featured
Локалците заминаа, дојденци ги фатија нивните места

Празнењето на Западен Балкан доведе до недостиг на работници во некои дејности. Чеданка Андриќ,...

Одлив на мозоци
Можевме ли да го спречиме одливот на мозоци?

Европската унија е во евидентна криза веќе подолго време и полека, но сигурно идеите дека таа треба темелно...