fbpx

Живеjачка

Ж. Хадад: Не ги копирајте другите

Жорж Хадад од мај годинава е претседател на престижниот европски универзитет Париз-1, Пантеон-Сорбона, откако речиси седум години како директор раководеше со одделението за истражувања во секторот за образование на УНЕСКО...

images informiraj se mkd 292680

Ж. Хадад: Не ги копирајте другите

Жорж Хадад од мај годинава е претседател на престижниот европски универзитет Париз-1, Пантеон-Сорбона, откако речиси седум години како директор раководеше со одделението за истражувања во секторот за образование на УНЕСКО...

images informiraj se mkd 293543 new

Македонските гимназијалци – малцинство без права во Тетово! (ФОТО)

...

images informiraj se 27 08 2016 Struga new

Директорот Ибраими попушти, ќе се набави оригинален хормон за раст за 30 деца

...

images informiraj se zeni mazi1

Жените во Македонија заработуваат помалку од мажите

Жените во просек добиваат околу 12,5 проценти помала плата од мажите. Главна причина за ова е високата неактивност на жените на пазарот на трудот поради лични и семејни причини, грижа за деца и поради школување. Погледни го видеото на граѓанската организација Finance Think и ...

Враќање нерегуларни мигранти

...

images informiraj se aek1

По налог на АЕК кабелски оператор нема да тужи за неплатени сметки лице со нарушен психофизички развој

...

Како се трошат народните пари?

Од 100 денари уплатени даноци, само 12 денари се трошат за капитални инвестиции, а дури 88 денари за тековни расходи, и тоа најмногу за плати, стоки и услуги за јавната администрација. Погледни го видеото на граѓанската организација Finance Think и #Прашај...

Тагови