fbpx

Како да постапам ако ми биде изгубен багажот при лет?

Одговара Татјана Тасевска од Организацијата за заштита на потрошувачи.

Во случај некаде патувате летате со авион и се симнете на авион вашиот багаж го нема во тој случај повторно има шалтер каде што треба да пријавите дека вашиот багаж не стигнал со летот со којшто вие сте стигнале имате право да ви дадат одреден пакет во кој што ќе имате основни средства за хигиена коишто ќе ви се потребни за кратко ако за многу брзо ви стигне багажот во тој случај е се во ред. Меѓутоа, доколку истиот не стигне воопшто имате право да побарате надомест на штета за сето она што ви било во куферот.

 

 

Тагови: