fbpx

Тагови

Таг: хонорар

images prasaj Dali smeam da rabotam honorarno ako sum penzioner i dali vo toj slucaj UJP odanocuva dopolnitelno intro
Дали смеам да работам хонорарно ако сум пензионер и дали во тој случај УЈП оданочува дополнително?

Одговара Михајло Михаилов од Управата за јавни...

images prasaj Dali parite zaraboteni od freelance rabota podlezat na odanocuvanje
Дали парите заработени од freelance работа подлежат на оданочување?

Одговара Мухедин Авдиќ, раководител на сектор за даноци во Управата за јавни...

images intro Dali na fizicki lica za izvrsena usluga moze direktno da im se plati ili mora preku firma
Дали на физички лица за извршена услуга може директно да им се плати или мора преку фирма?

Јас како физичко лице извршив една работа во едно училиште за која треба да бидам исплатен за извршена...