Тагови

Таг: мобинг

Како да постапам ако работодавачот често ме навредува?

 Одговара Весна Кочовска од Државниот инспекторат за...

Дали дискриминацијата на работното место преставува мобинг?

Одговара Зоран Билбиловски, државен советник на Народниот...

Дали мобинг од директен претпоставен треба претходно да се пријави во некоја институција или директно да се оди со тужба?

Одговара Наташа Петковска од Хелсиншкиот комитет за човекови...

Како вработен во државна институција може да се одбрани од мобинг од претпоставените?

Каде може да се обратам? Одговара Санела Доневска од...

Како можеме да одбраниме дете од мобинг од други деца во училиште?

Одговара Димитар Низамовски од Младинскиот образовен форум. Одговара Димитар Низамовски од Младинскиот...