Тагови

Таг: надлежност

Што е надлежност на Државниот инспекторат за животна средина, а што на локалните инспектори?

Какви проблеми можам да пријавам во Државниот инспекторат за животна средина? Одговара Сретен...

Која институција е надлежна за одржување на мерните станици и дали се работи на обезбедување нови?

Одговара Ана Петровска од Министерството за животна средина и просторно...

Дали шумската полиција има надлежност да казнува за исечени родни дрва во дворно и земјоделско земјиште односно на приватен посед?

Дали шумската полиција има надлежност да казнува за исечени родни дрва во дворно и...

Во чија надлежност се железничките пешачки премини?

Во случајов прашувам за преминот на подвозникот во Н. Железара. Имено и двата премини заедно со скалите и...

Кој е одговорен за одржување на улиците и булеварите во Скопје?

Одговара Дарко Аврамовски од Коалиција Сите за правично...