fbpx

Во чија надлежност се железничките пешачки премини?

Во случајов прашувам за преминот на подвозникот во Н. Железара. Имено и двата премини заедно со скалите и самиот подвозник се во ужасно запуштена состојба која се граничи со хорор филмовите, искршени и обраснати скали, наноси од кал и песок по самиот подвозник, обраснато со грмушки по патот до подвозникот. Ние вработените од поранешната фабрика Железара со страв поминуваме во тој дел од патот до нашите работни места. Каде да се обратиме за решавање на овој проблем. Одговара Елена Наковска од Коалицијата Сите за правично судење