fbpx

Тагови

Таг: невработеност

images prasaj Dali na nevrabotenite lica koi ucestvuvaat vo obukite na Agencija za vrabotuvanje im sleduva paricen nadomestok intro
Дали на невработените лица кои учествуваат во обуките на Агенција за вработување им следува паричен надоместок?

Одговара Бојана Стевческа од Агенцијата за вработување на Република Северна...

images prasaj Dali treba da sum prijaven vo Agencija za vrabotuvanje za da imam zdravstveno osiguruvanje i koi dokumenti mi se potrebni intro
Дали треба да сум пријавен во Агенција за вработување за да имам здравствено осигурување и кои документи ми се потребни?

Одговара Бојана Стевческа од Агенцијата за вработување на Република...

images prasaj Dali mora da sum prijaven vo AVRM ako sum nevraboten intro
Дали мора да сум пријавен во АВРМ ако сум невработен?

Одговара Бојана Стевчевска од Агенцијата за вработување на Република Северна...

images prasaj Sega sum nevraboten ama godinava rabotev deset meseci Firmata e vo miruvanje Mi sleduva li K 15 intro
Сега сум невработен, ама годинава работев десет месеци. Фирмата е во мирување. Ми следува ли К-15?

Одговара Златко Стојановски од Државниот инспекторат за...

images prasaj Dali ako ste nevraboten ili nemate priliv na sredstva moze da vi se deblokira smetkata blokirana od izvrsitel intro
Дали ако сте невработен или немате прилив на средства може да ви се деблокира сметката блокирана од извршител?

Одговара Александар Видиновски од Министерството за...

images prasaj Dali vo Agencijata za vrabotuvanje treba da se prijavuvam sekoj mesec i koi dokumenti se potrebni
Дали во Агенцијата за вработување треба да се пријавувам секој месец и кои документи се потребни?

Одговара Виолета Стојановиќ од Агенцијата за вработување на Република Северна...

Дали невработените кои се евидентирани во Агенцијата за вработување повеќе од 15 години имаат право на нешто?

Одговара Рубинчо Аризанкоски од Здружението Достоинствен работник -...

Дали државата може да ги ослободи невработените луѓе од плаќање комунални обврски?

Одговара Билјана Дуковска од Македонската платформа против...