fbpx

Тагови

Таг: пензионери

images prasaj Dali sredstvata od vtoriot penziski stolb mozam da gi koristam i dokolku ne ostvaram pravo na starosna penzija
Дали средствата од вториот пензиски столб можам да ги користам и доколку не остварам право на старосна пензија?

Одговара Петар Андоноски од Хелсиншкиот комитет за човекови...

images prasaj Dali sleduva paricna pomos na penzioneri so najniska penzija
Дали следува парична помош на пензионери со најниска пензија?

Одговара Душан Томшиќ од Министерството за труд и социјална...

images intro Dali na primatelite na invalidska penzija im sleduva i dopolnitelna nega
Дали на примателите на инвалидска пензија им следува и дополнителна нега?

Одговара Даниела Божиновска од Министерството за труд и социјална...

images prasaj 121
Дали пензионерите кои земаат нега од друго лице и други видови помош треба да пријавуваат данок?

Одговара Мухедин Авдиќ, раководител на сектор за даноци во Управата за јавни...

Дали постои законска можност да се премине од инвалидска во редовна пензија по исполнување на соодветната возраст доколку е поповолно за пензионерот?

Дали постои законска можност да се премине од инвалидска во редовна пензија по исполнување...