fbpx

Тагови

Таг: пензионери

studentite i penzionerite tesko gi prepoznavaat znacite za dezinformacii iako se svesni za jadicite featured
Студентите и пензионерите тешко ги препознаваат знаците за дезинформации, иако се свесни за „јадиците“  

Експлозија од сечии мислења, објави на социјалните мрежи, виртуелни дебати, блогови и веб...

images prasaj Dali so izmenite na Zakonot za rabotni odnosi ke ima moznost da se prodolzi dogovorot za vrabotuvanje po penzioniranjeto intro
Дали со измените на Законот за работни односи ќе има можност да се продолжи договорот за вработување по пензионирањето?

Одговара Мирјанка Алексовска од Министерството за труд и социјална...

images prasaj Kolku iznesuva solidarnata pomos i po koj osnov se isplaka intro
Колку изнесува солидарната помош и по кој основ се исплаќа?

Одговара Ружица Фотиновска од Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Република...

images prasaj Dali sleduva solidarna pomos na lica so najniska penzija i kolku iznesuva zadrskata intro
Дали следува солидарна помош на лица со најниска пензија и колку изнесува задршката?

Одговара Анифе Метај од Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на...

images prasaj Kako se presmetuva penzija intro
Како се пресметува пензија?

Одговара Љубомир Андревски од Фондот за пензиско и инвалидско...

images prasaj Dali postoi nacin za predvremeno penzioniranje intro
Дали постои начин за предвремено пензионирање?

Ми недостасуваат две години до возраст до 62 години...

images prasaj Dali mi sleduva paricna pomos po smrtta na sopruznikot koj bese penzioner intro
Дали ми следува парична помош по смртта на сопружникот кој беше пензионер?

Дали ми следува парична помош бидејќи мажот ми почина? Каде да се обратам? Тој имаше пензија од 10.200...

images prasaj Na cija transakciska smetka se prefrla penzijata na pocinato lice za denovite dodeka bil a ziv intro
На чија трансакциска сметка се префрла пензијата на починато лицe за деновите додека бил/a жив?

Одговара Ружица Фотиновска од Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на...

images prasaj Dali moze penzijata sto ja koristel osigurenikot vo momentot na smrtta da se transformira intro
Дали може пензијата што ја користел осигуреникот во моментот на смртта да се трансформира?

Брачниот другар пред да почине земал инвалидска пензија, по времено решение (2 години). Дали...