fbpx

Тагови

Таг: попреченост

images prasaj Koi se uslovite za penzija za majka koja ima dete so poprecenost i koi dokumenti se potrebni intro
Кои се условите за пензија за мајка која има дете со попреченост и кои документи се потребни?

Одговара Севиме Зекири од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на Република Северна...

images prasaj Dali lice so dijagnoza po smrtta na roditelite moze da ja nasledi semejnata penzija intro
Дали лице со дијагноза по смртта на родителите може да ја наследи семејната пензија?

Одговара Виолета Јовевска од Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на...

images prasaj Dali Agencijata za mladi i sport dodeluva stipendii za lica so poprecenost
Дали Агенцијата за млади и спорт доделува стипендии за лица со попреченост?

Одговара Дарко Каевски, директор на Агенцијата за млади и...

images intro Koga ke zavrsi proektot na Makedonski sumi za vrabotuvanje lica so invaliditet i koga tie ke zapocnat so rabota
Кога ќе заврши проектот на Македонски шуми за вработување лица со инвалидитет и кога тие ќе започнат со работа?

Одговара Даниела Божиновска од Министерството за труд и социјална...