fbpx

Тагови

Таг: породилно

images prasaj Dali mi sleduva nadomestok od Fondot za zdravstveno osiguruvanje do zavrsuvanje na porodilnoto
Дали ми следува надоместок од Фондот за здравствено осигурување до завршување на породилното?

Одговара Златко Стојановски од Државниот инспекторат за...

images prasaj dali mozam da go tuzam rabotodavacot poradi nedodelen stepen na kariera
Дали имам законска основа да го тужам работодавачот затоа што не ми доделија степен на кариера поради трудничките боледувања?

Вработена сум во кривичниот суд ОСС1 и се работи за исплата на степен на кариера. А кој што...

images prasaj Kolku vreme treba da bidam prijaven vo firma za da imam pravo na porodilno otsustvo
Колку време треба да бидам пријавен во фирма за да имам право на породилно отсуство?

Одговара Златко Стојановски од Државниот инспекторат за...

Дали е можно да се одјави вработен од фирма за време на бременост?

Дали работодавецот има право да одјави вработена за време на бременоста? ...

Дали е законски да се прекине надоместокот за породилно боледување ако во меѓувреме фирмата отиде во стечај?

Во работен однос бев 5 години, се породив во месец август и примав надокнада до ноември. Потоа надоместокот...