fbpx

Тагови

Таг: превенција

za tri godini skrateni se 400 milioni denari od budzetot za programi za prevencija od bolesti featured
За три години скратени се 400 милиони денари од Буџетот за превенција од болести

И годинава на државата не ѝ е приоритет превентивната здравствена...

do koga ke trae skriningot na rak na dojka intro
До кога ќе трае скринингот на рак на дојка?

 Одговара д-р Јасминка Чабуковска од Универзитетската...

kolku vlijaat slucaite na kancer vo semejstvoto vrz verojatnosta zenata da ima kancer na dojka intro
Колку влијаат случаите на канцер во семејството врз веројатноста жената да има канцер на дојка?

 Одговара д-р Јасминка Чабуковска од Универзитетската...

zosto e vazno ranoto otkrivanje na rakot na dojka intro
Зошто е важно раното откривање на ракот на дојка?

 Одговара д-р Јасминка Чабуковска од Универзитетската...

od koga treba da se zapocne so eho pregled i mamografija intro
Од кога треба да се започне со ехо преглед и мамографија?

 Одговара д-р Јасминка Чабуковска од Универзитетската...

dali zeni pomladi od 45 godini koi imale kancer vo semejstvo moze da se prijavat na skriningot na dojka intro
Дали жени помлади од 45 години кои имале канцер во семејство може да се пријават на скринингот на дојка?

 Одговара д-р Јасминка Чабуковска од Универзитетската...

koi lica ke bidat povikani na skriningot na dojka intro
Кои лица ќе бидат повикани на скринингот на дојка?

 Одговара д-р Јасминка Чабуковска од Универзитетската...