fbpx

Тагови

Таг: работа на празник

spored koj clen od zakonot za rabotnite odnosi smenskite rabotnici sto rabotat vo tri smeni se obvrzani da odrabotat den plus ako na praznik ne se na rabota featured
Според кој член од Законот за работните односи, сменските работници што работат во три смени се обврзани да одработат ден плус ако на празник не се на работа?

Ноќната работа во Законот за работните односи е прецизно дефинирана како времето поминато на работа помеѓу...

images doznaj Salterisuvanje Kolku se plaka rabota za vreme na vikend i na praznik
Шалтерисување: Колку се плаќа работа за време на викенд и на празник?

Работеше целиот изминат празничен викенд и се прашуваш дали треба да добиеш поголема дневница за работа на...