fbpx

Тагови

Таг: скратено работно време

koi dokumenti se potrebni za rabota so skrateno rabotno vreme intro
Кои документи се потребни за работа со скратено работно време?

 Одговара Весна...

images prasaj dali na lice so invaliditet vraboteno so skrateno rabotno vreme mora da mu plaka celosna plata intro
Дали на лице со инвалидитет вработено со скратено работно време мора да му плаќа целосна плата?

Одговара Весна Кочовска од Државниот инспекторат за...

images prasaj Dali skratenoto rabotno vreme se odreduva za stalno ili moze da bide prekinato intro
Дали скратеното работно време се одредува за стално или може да биде прекинато?

Одговара д-р. Мице Бошковски од Комисијата за оцена на работна...

images prasaj Koi prava osigurenicite gi ostvaruvaat vo Komisijata za ocenka na rabotnata sposobnost intro
Кои права осигурениците ги остваруваат во Комисијата за оценка на работната способност?

Одговара д-р. Мице Бошковски од Комисијата за оцена на работна...

images prasaj Dali imaat pravo da mi go zemat odmorot bidejki rabotev so skrateno rabotno vreme
Дали имаат право да ми го земат одморот, бидејќи работев со скратено работно време?

Одговара Златко Стојановски од Државниот инспекторат за...

images prasaj Dali lice so namalena rabotna sposobnost moze da pobara i promena na rabotnoto mesto i skrateno rabotno vreme ili samo ednoto
Дали лице со намалена работна способност може да побара и промена на работното место и скратено работно време или само едното?

Одговара Златко Стојановски од Државниот инспекторат за...

Дали работодавачот има ограничен рок да изготви решение за скратено работно време по препорака на инвалидско-пензиската комисија?

Одговара Санела Доневска од Конфедерација на слободни синдикати на...