fbpx

Тагови

Таг: солидарна помош

images prasaj Kolku iznesuva solidarnata pomos i po koj osnov se isplaka intro
Колку изнесува солидарната помош и по кој основ се исплаќа?

Одговара Ружица Фотиновска од Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Република...

images prasaj Dali sleduva solidarna pomos na lica so najniska penzija i kolku iznesuva zadrskata intro
Дали следува солидарна помош на лица со најниска пензија и колку изнесува задршката?

Одговара Анифе Метај од Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на...

images prasaj Dali mi sleduva paricna pomos po smrtta na sopruznikot koj bese penzioner intro
Дали ми следува парична помош по смртта на сопружникот кој беше пензионер?

Дали ми следува парична помош бидејќи мажот ми почина? Каде да се обратам? Тој имаше пензија од 10.200...

images prasaj Dali korisnik na socijalna penzija moze vo isto vreme da bide korisnik i na pogrebni trosoci intro
Дали корисник на социјална пензија може во исто време да биде корисник и на погребни трошоци?

Одговара Теодора Маријановска од Фондот за пензиско и инвалидско...