fbpx

Тагови

Таг: сообраќај

kade moze da se obratat graganite za postavuvanje na legnat policaec intro
Каде може да се обратат граѓаните за поставување на „легнат полицаец“?

Одговара Емил Лазаревски од општина Центар...

images prasaj Dali patnicko vozilo smee da vlece drugo patnicko vozilo intro
Дали патничко возило смее да влече друго патничко возило?

Одговара Гоце Андреевски од Министерството за внатрешни...

images prasaj Dali e dozvoleno da se pomine polna lenta za da se izbegne dupka koga se rekonstruira pat intro
Дали кога се врши реконструкција на пат за да се избегне дупка може да се помине полна линија и дали може за истото да ве санкционира полиција?

Одговара Гоце Андреевски од Министерството за внатрешни...

images prasaj Kako e reguliran soobrakajot na elektricni trotineti Koj zakon vazi za niv intro
Како е регулиран сообраќајот на електрични тротинети? Кој закон важи за нив?

Одговара Гоце Андреевски од Министерството за внатрешни...

images prasaj Dali moze vozilo na koe e mu e istecena registracijata da se odnese na tehnicki pregled i da se registrira intro
Дали може возило на кое му е истечена регистрацијата да се однесе на технички преглед и да се регистрира?

Одговара Гоце Андреевски од Министерството за внатрешни...

images prasaj Dali e dozvoleno po ulicite da se dvizat konjski koli
Дали е дозволено по улиците да се движат коњски коли?

Одговара Ваљон Салиу портпарол на Град...

images prasaj Dali maloletnik moze da poseduva moped na negovo ime
Дали малолетник може да поседува мопед на негово име?

Одговара Тони Ангеловски од Министерството за внатрешни...

images prasaj Koj treba da me obesteti za puknata sofersajbna od kamen na avtopat
Kој треба да ме обештети за пукната шофершајбна од камен на автопат?

Одговара Андријана Марковска од Македонското здружение на млади...

images prasaj Do kade e izgradbata na podzemnata ulica
До каде е изградбата на подземната улица?

Одговара Ваљон Салиу, портпарол на Град...